Schepen met AIS op de kaart

Schepen met AIS op de kaart

Kaart: De Fairplay duwt de Aiolos die gesleept wordt door de Texelbank

Op 20 mei 2019 zijn veelbelovende tests met onze eigen AIS ontvangers van start gegaan. Deze systemen ontvangen de radiosignalen die de beroepsvaart en grote jachten uitzenden en slaan dat tijdelijk op in ons unieke OpenShipData-systeem. In dit signaal zit de naam van het schip, de locatie, de grootte, de snelheid etc. We geven deze schepen op schaal weer op de waterkaart, waarbij ze bewegen naar hun bestemming. Op dit moment hebben we al dekking in heel Nederland; dit zal uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland.

De blauwe schepen sturen het AIS-signaal, rode boten delen hun locatie via NavKid. De precisie is afhankelijk van hoe vaak de schepen hun locatie delen.

In de NavKid App zullen deze schepen binnenkort ook zichtbaar zijn indien u de beschikking heeft over een internetverbinding. Hiermee heeft u een beter zicht op wat er om u heen gebeurt.

Geef een reactie

Bitnami